Sıkça Sorulan Sorular

Mutlaka, lastik sökülerek, mantar yama dediğimiz yöntemle yapılmalıdır. Lastik tamiri, sadece, lastiğin yere basan sırt kısmında oluşan delinmeler de yapılır. Yanak bölgesinde oluşan hasarlar kesinlikle tamir edilmemelidir. Ayrıca, lastik sökülmeden yapılan, fitil tabir edilen yöntem kesinlikle uygulanmamalıdır. Lastik tamiri yapılan lastiğe mutlaka balans ayarı da yapılmalıdır.

Lastiklerin kullanımı esnasında kaldırımlara çıkmaktan, çukurlardan ve tümseklerden hızlı geçilmesinden kaçınılmalıdır.

Hava basıncı her 15 günde bir hava saati kalibre edilmiş noktalarda kontrol edilmelidir ve kesinlikle araç üreticisinin önerdiği basınç uygulanmalıdır. Kış mevsiminde, lastik basınçlarının %5 oranında artırılması yol tutuşunu artıracaktır. Kesinlikle, hiçbir koşulda hava basınçları düşürülmemelidir.

Her 15.000 km’de bir lastiklerin yerlerinin uygun şekilde değiştirilmesidir., lastiklerin eşit aşınmasını sağlar ve ömrünü uzatır.

Her yeni lastik değişiminde subapların da değişmesi güvenlik için önemlidir. Çünkü subaplar da zaman içerisinde özelliğini yitirerek hava kaybına yol açabilir.

Kışlık ya da yazlık lastikler, mutlaka nemsiz, ve direkt sürekli ışığa ve güneşe maruz kalmayan bir yerde depolanmalıdır. Yağ ve diğer petrol türevi ve kimyasallardan uzak olmalıdır. En fazla 4 lastik üst üste konmalıdır.

Yaz mevsiminde yaz, kış mevsiminde kış lastiği kullanılmalıdır. Doğru mevsimde doğru lastik kullanılması, fren mesafesini kısaltacağı gibi, özellikle kış lastiği kullanımı size apayrı bir konfor sağlar.

Rot ayarının her 10.000 km de bir yapılması lastiklerin düzensiz aşınmasını engeller , ömrünü uzatır.